E-kampen är ett roligt och spännande koncept där eleverna i årskurs 7-9 får utveckla sina entreprenöriella förmågor genom att testa, träna och tävla i entreprenörskap. Under två dagar får eleverna testa en affärside på riktigt genom att driva ett eget företag. E-kampen bygger på övningen ”Företagare för en dag” och erbjuds kostnadsfritt till alla skolor i Sverige. Materialet är roligt och enkelt att följa och du hittar det på www.ekampen.se.
E-kampen är ett spännande och utvecklande koncept för skolor och elever i årskurs 7- 9. Under två dagar får eleverna möjlighet att skaffa sig kunskap kring entreprenörskap och företagande, arbeta kreativt och komma på egna affärsidéer. Nytt för i år är att E-kampen satsar ännu hårdare på hållbart entreprenörskap med en starkare koppling till de Globala Målen. Detta märks såväl på innehållet som på tävlingskriterium.
I E-kampen kan man tävla och vinna 30 000 kr till klasskassan samt en resa med övernattning till Stockholm för att ta emot pris och träffande spännande entreprenörer. Prisvärdar för E-kampen är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. På vår hemsida ekampen.se hittar du all information om hur tävlingen går till och tävlingsbidraget måste vara inskickat innan den 15 April. Här kan bli inspirerad och titta på E-kampens vinnare läsår 23/24. Eleverna går på Fredrikshovs Slottsskola i Stockholm och entreprenörerna Theodor, Tilde och Chloé skapade under E-kampen sin egna granola av överbliven frukt. rd av frukt som är i risk att slängas och bli en del av samhällsutmaningen kring det stora matsvinnet.
Hur funkar E-kampen?
Är du nyfiken på hur E-kampen går till och hur den skulle kunna passa på din skola. Välkommen till digital informationsträff den 23/10 kl 9:00-10:00. Här går vi igenom upplägg, vad som krävs av sig som lärare och det finns tillfälle för dig att ställa dina frågor. Anmälan finns i inbjudan här!
När?
23/10 kl 9:00-10:00.
Redo att öka motivationen på din skola?
"Är mycket nöjd över erat material"
"Det bästa är att den är kortfattat och färg glad. Det sämsta är att det fanns inte mycket på lätt svenska"
"Jag använder materialet i vår kombinationsutbildning i "Försäljning- och service" I SFI och svenska som andraspråk. Det bästa är (för oss) texter på enkel svenska"
"Det var ett kul projekt!"